Каньон Матка, ОХРИД, Скопие, Св. Наум, Битоля

3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: лв.
Скопие: плащад „Македония”, Камения мост - символ на града, паметник на Филип Македански, стария квартал Вароша - Скобска Чаршия, Църквата „Св. Спас” с гробът на Гоце Делчев,каньон Матка, пещера Врело,стария град Охрид: площада и пристанището на града, паметниците на Св. Св. Кирил и Методи, Св. Клименд Охридски - патрон на града, Античен театър, Църквата „ Плаошник - Св. Климент ”, където се намират мощите на Климент Охридски, Самуиловата крепост, църквите „Йоан-Канео” и „Св. София”и др., Св. Наум, Св.Петка, Билянени извори, Битоля: Древния град Хераклея, Старата Битолска Чаршия, площад Магнолия и църквата „Св. Димитър”

Програма, цени и условия

 

Каньон Матка,

 

 

ОХРИД,

 

 

Скопие, Св. Наум, Битоля

 

 

 

Дата на тръгване: 

 

02.09.2022 г.

 

 

3 дни / 2 нощувки

 

 

Цена :  

 

227  лева на човек 

 

Маршрут: 

Трявна – Габрово – Скопие – каньон Матка – Охрид – Св. Наум - Битоля – Габрово – Трявна

 

Тръгване: 

гр. ТРЯВНА   от Автогара   в    23.30 ч.,  02.09.2022г

гр. ГАБРОВО  от  Театъра    в    00.00 ч.,  03.09.2022г

 

І ден ( събота 03.09.2022 ) Отпътуване от съответния град – през Гюешево – към Скопие.

Скопие. Когато пристигнем в центъра му, ще усетим както традиционния дух на този мултикултурен град, така и полъха на Европа. Съвсем без преувеличение Скопие е Лас Вегас на Балканите. В този град има по малко от всички големи европейски столици – триумфална арка, подобна на тази в Париж; огромни паметници на Александър Македонски, Филип Македонски и на цар Самуил поставени на широки площади, наподобяващи Рим; двуетажни червени автобуси на градския транспорт, досущ като тези в Лондон; крайбрежието на река Вардар и красивите сгради наоколо, наподобяващи пейзажа на Дунав край Будапеща... Е разбира се има и от София сградата на Македонския народен театър изключително много прилича на тази на Народния театър в София.

Среща с нашия македонски екскурзовод, който ще е наш водач през трите дни. Ще направим една пешеходна разходка в Скопие. Ще разгледаме : плащад „Македония”, Камения мост - символ на града, паметник на Филип Македански, стария квартал Вароша - Скобска Чаршия, Църквата „Св. Спас” с гробът на Гоце Делчев ( 2,5 Евро) и др.   

Недалеч от столицата Скопие се намира каньона Матка. Той е разположен в дефелето на река Треска, под надвесилите се над нея варовикови скали. Каньонът Матка е известен и с името Света гора, заради големият брой средновековни църкви и манастири – „Св. Андрей”, „Св. Богородица” , „Св. Никола Шишевски”, има останки от „Св. Неделя”  и новопостроените църкви. В миналото за защита в пролома е изградена крепост Марков град.

Предстои ни незабравимо пет километрово пътеществие с лодка ( 7 Евро, около 14 човека в лодка ) по изумрудените води на езерото Матка до достигане на нашата цел пещерата Врело. Благоустроената пещера Врело е сред най-дълбоките подводни пещери в света и е достъпна единствено по вода. Тези, който не желаят разходка, остават и изчакват групата. Връщайки се, ще направим кафе пауза, наслаждавайки се на гледката.

Отпътуване за Охрид. Настаняване в хотел на Охридската ревиера. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ІІ ден ( неделя 04.09.2022 )  Закуска.  Отпътуване с автобуса за Охрид.

Охрид – особено привечер и в хубаво време, представлява чудесна, романтична гледка. Първата гледка, разбира се, е самото езеро и огромното македонско знаме, издигнато до него – практически няма как да го пропуснете, а по знамето можете да се ориентирате къде е центърът на града. Оттам нагоре започва старият град – впускайки се в уличките, къщите и заведенията около езерото ще усетите същото чувство, което имате, когато се разхождате из някое крайморско градче. Колкото по-нагоре из улиците на стария град се изкачвате, толкова по-красиви гледки ще се ширват пред вас – в краката ви ще е езерото с лодките, къщите, заведенията, а в далечината ще е планината Галичица, която разделя Охридското от Преспанското езеро.

Преди обяд ни предстой туристическа пешеходна обиколка на стария град: площада и пристанището на града, паметниците на Св. Св. Кирил и Методи, Св. Клименд Охридски - патрон на града, Античен театър, Църквата „ Плаошник - Св. Климент ”, където се намират мощите на Климент Охридски (2,5 Евро), Самуиловата крепост (1,5 Евро), , църквите „Йоан-Канео” и „Св. София”и др.

На обяд с кораб ( 10 Евро) се отправяме към манастира „Св.Наум”(2,5 Евро) като ще посетим манастира и църквата „Св. Петка”. Свободно време и обяд в комплекса.

Вечерта посещение на „Билянините извори” и ресторанта - Македонска традиционна вечер с жива музика ( по желание). Нощувка.     

ІІІ ден ( понеделник 05.09.2022 )  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Битоля.

Битоля е важен културен, образователен и стопански център на Македония. Известен е като "Градът на консулите" още от времето на османската империя, поради големия брой консулства на много европейски държави, открити тук поради важното му търговско значение. През вековете градът е населяван от хора с различни националности. Поради това днес в града съществуват храмове, служещи на различни религии. Това са двете джамии "Йени джамия" и "Исак челеби джамия", православни, католически и протестантски храмове. Особено впечатление прави църквата "Свети Димитър", с прекрасен резбован иконостас.

В Битоля ще разгледаме: Древния град Хераклея, Старата Битолска Чаршия, площад Магнолия и църквата „Св. Димитър”.

          Отпътуване за гр.Трявна – около обяд . Пристигане късно през нощта.

 

Цената включва:

 

- транспорт с лицензиран за международни превози автобус,

- туристическа застраховка „ Помощ при пътуване в чужбина ” до 64 г.

- туристически данък,

- 2 нощувки в хотел на Охридската ревиера 3

- 2 закуски,

- 1 вечеря в хотела,

- Пешеходна обиколка на Скопие с месен екскурзовод,

- Посещение  на каньона Матка с местен екскурзовод,

- Пешеходна обиколка на Стария Охрид с местен екскурзовод,

- Посещение на манастир „Св. Наум”с местен екскурзовод,

- Пешеходна разходка в Битоля с местен екскурзовод,

- всички пътни такси и паркинг,

- представител на фирмата организатор,

 

Цената не включва, заплаща се по-желание :

 

-  разходи от личен характер,

-  входни такси на туристически обекти посещавани по марширута :

    *  Църква „Св. Спас”        –   2,5  евро;

    *  Самуилова крепост       –   1,5  евро;

    *  Църква „Плаошник”    –   2,5  евро;

    *  Манастир „Св. Наум”   –   2,5  евро;

    *  Древен град Хераклеа   –   2  евро;

-  разходка с лодка в каньон Матка – 7 евро;

-  разходка с кораб до Манастир „Св. Наум”  – 10 евро;

-  македонска традиционна вечеря с жива музика в Билянините извори – / салата, основно, десерт, 50 гр. ракия / -  15 евро

туристическа застраховка „ Помощ при пътуване в чужбина ” над 65 г. вкл. към основния пакет се доплаща 6 лв.

ползване на седалка  /предно място от № 5 до № 12 – 6 лв. /

ползване на двойна седалка от турист   – 90 лв.

Застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14, от Закона за туризъм.

-  Горивна такса, ако има такава, която се обявява 20 дни преди отпътуването

 

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ :

 

Внася се авансово 100 лв при записване,  доплащане до пълната сума - до 20 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването е в стаи с 2 легла или спалня и 3 легла.

Цена за дете до 12 год. настанено с двама плащащи в стая  – минус 30,00 лв.

За самостоятелна стая се доплаща 60 лв.

Вечерята на Билянените извори се заявява и заплаща до 01.08.2022 г.        

Посочената цена е за пътуващи минимум 45 човека. При пътуващи от 35 до 44 човека, цената се завишава с 30 лв. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: пет дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:

 

 Валидни лична карта или задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане. За деца под 18 год.: пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и 2 копия/ При разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане/оригинал и 2 копия/. Валута: македонски денар.

 

Такса  прекратяване:

     - ако прекратяването е до 45 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на хотела)

     - ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева

     - ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

     - ако прекратяването е до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Важно:

1. Препоръчително е носене на суха храна за през първия ден.

2. Препоръчително е носене на стабилни и удобни обувки пешеходните турове. Програмата не е подходяща за хора с двигателни проблеми.

3. Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при посещенията се заплащат актуалните към момента входни такси

5. Изискват се документ за самоличност и ТЕЛК при ползване на намаление..

6. Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Северна Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

7. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

8. Цената на екскурзията може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата и хотелското настаняване .

      

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка  за приятно прекарване!

 

Фирмата предварително се извинява за някои непредвидени и независещи от нея закъснения при обработването на автобуса и пътниците по държавните граници.

 

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

За информация, справки и записване в офисите :

 

гр. Трявна,   ул. Стара планина 2а   /Автогара /  ул. Ангел Кънчев 126                    

гр. Габрово,   ул. Брянска 3 /кръговото на консултативна п-ка/

 

GSM 0878 418 007                                                   GSM 0897 915 602

 

Facebook: Алекс Турс ( туристическа агенция )                           http://aleks-tours.com/

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай