Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа

Транспорт: самолет
Цена: лв.

Програма, цени и условия

 

Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа 

 

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

 

Продължителност: 13 дни, 10 нощувки

Дестинация: Виетнам

Транспорт: Самолет

Цена от: 5010.00

Изберете дати на отпътуване:
10.10.2022 - 5010.00 BGN

 

Анотация:
13 дни / 10 нощувки
с водач

10.10.2022
ранни записвания до 30.06.2022
САМОЛЕТ

Маршрут:

София – Доха - Хо Ши Мин- Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ -
Луанг Прабанг/ Лаос/ -  Ханой - залива Халонг - Ханой – Доха - София

Период на пътуване:

НОВИ ДАТИ
10.10.-22.10.2022


13 дни / 10 нощувки / 2 нощни полета
самолетна екскурзия с група и водач

 

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 10.10.2022 г. София – Доха
Полет София – Доха на Катарски авиолинии. Излита в 13:35 ч. Каца в Доха в 18.15 ч. Излита от Доха в 01:50 ч.  

ВТОРИ ДЕН: 11.10.2022 г. - Хо Ши Мин

Каца в Сайгон /Хо Ши Мин/ в 13:20 ч. Посрещане от представител на партньорска фирма и трансфер до хотела. Настаняване в Palace Saigon Hotel 4* или подобен за 3 нощувки. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 12.10.2022 г. Хо Ши Мин - Тунелите Ку Чи - Хо Ши Мин /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най- примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин.

Следва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай. Обяд в битов ресторант. Следва посещение на Двореца на Обединението (някогашен Президентски Дворец, изиграл съществена роля за падането на Сайгон през 1975г). Обиколката приключва в пъстрия и забързан Чолон / Китайския Квартал/. Вечеря на корабче по река Сайгон. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 13.10.2022 г. Делтата на Меконг - Хо Ши Мин /ЗАКУСКА, ОБЯД/

След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини. Първата ни спирка е пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура - комбинация от виетнамска, кхмерска и западно европейска архитектура. Качваме се на круизно корабче с което бавно се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит - ферми за отглеждане на пчели и орхидеи, ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти, да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, наслаждавайки се на представление на живо с типичната за региона Тай Ту музика. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 14.10.2022 г. - Хо Ши Мим - Сием Рийп /ЗАКУСКА/

Закуска. Полет Хо Ши Мин - Сием Рийп на АК Cambodian Angkor Air. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa  4*  или подобен за 2 нощувки.
ШЕСТИ ДЕН: 15.10.2022 г. Сием Рийп /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.

Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най- голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг. Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 16.10.2022 г. СИЕМ РИЙП - ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия, Великото Езеро на Камбоджа. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Chong Khneas, на 10 км от Сием Рийп -ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп - Луанг Прабанг на АК Laos Airline. Трансфер и настаняване в Santi Resort & Spa 4* или подобен за 2 нощувки.

Луан Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най  - посещаваните места в Лаос. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: 17.10.2022 г. ЛУАНГ ПРАБАНГ - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ - ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да станете свидетели на един много интересен ежедневен ритуал - шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града.

Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия: Разходка с круизно корабче по р. Меконг - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца - докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. После посещаваме работилница за рисувана хартия Бан Ксанг Конг. Обяд в битов ресторант. Обиколка на Луанг Прабанг: най- старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Качване до панорамната площадка Фуси, за да се насладимте на уникалния залез и отблясъците на последните слънчеви лъчи по свещената позлатена ступа. Свободно време на нощния пазар, където ще се радвате на богат избор платове, тъкани и рисувани ръчно от племената в околните хълмове на Луанг. Нощувка в Луанг Прабанг.
ДЕВЕТИ ДЕН: 18.10.2022 г. ЛУАНГ ПРАБАНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА/

Закуска. Ще посветим сутринта отново Луанг Прабанг: посещение на бившия Кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоскрале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луанг Прабан. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг - Ханой на АК Laos Airline. Трансфер до хотела. Настаняване в The Light Hanoi Hotel 4* или подобен. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: 19.10.2022 г. ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ/ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Отпътуване към делтата на Червената река и залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, през тучни оризови поля, за круиз с кораб Golden Cruise 4* или подобен. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите  (Sung Sot). Отплаваме към най- известната пещера в залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. По желание възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майсторство заедно с екипажа. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.10.2022г. ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/

Закуска. По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Тур на Ханой. Настаняване в хотел The Light Hanoi Hotel 4* или подобен. Нощувка.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.10.2022 г. ХАНОЙ - / ЗАКУСКА, ОБЯД/

Целодневен тур на Ханой. Свободно време.  Трансфер до летище.
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.10.2022 г. Полет Ханой  – Доха
Излита в 02:15ч. и каца в Доха 05:40 ч. 
Доха-София. Излита в 07:20 и каца в СОФИЯ 12:35ч.

 

ЦЕНИ :

ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.06.2022г.

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в двойна стая

 5 010 лева

Възрастен в единична стая

5 840 лева


ЦЕНИ ЗА ЗАПИСВАНИЯ ОТ 01.07.2022г.

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в двойна стая

 5 150 лева

Възрастен в единична стая

5 980 лева


**Covid изисквания:  Ваксинационен сертификат. При отваряне на дестинацията ще информираме туристите, ако има други изисквания за условията на влизане в страната.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА ЗА ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА:

 • Самолетни билети за международни полети София - Доха - Хо Ши Мин / Ханой - Доха- София на Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
  • Хо Ши Мин - Сием Рийп;
  •  Сием Рийп - Луан Прабанг;
  • Луан Прабанг - Ханой;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 10 нощувки със закуска по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Palace Saigon Hotel 4*
  • 2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa  4*
  • 2 нощувки със закуски в Луан Прабанг в хотел Santi Resort & Spa 4*
  • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi 4*
  • 1 нощувка пълен пансион круизния кораб Golden Cruise 4*
 • Всички записали се по ранни записвания получават подарък безплатна вечеря на корабче по река Сайгон;
 • Круиз по залива Халон;
 • Изхранване: 10 закуски, 8 обяда и 2 вечери;
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Минерална вода по време на турове и обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на ЛЕВ Инс;
 • Застраховка отговорност на туроператора;
 • Водач на групата от България - при група от 15 души.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / около 85 лв., която се полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа, 35 долара / около 60 лв. (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос,  на място 31 долара / около 53 лв. (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително на летище София – 60 долара на човек / около 104 лв. + цената на визата за Виетнам (50 долара)  - всичко 110 долара;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.

 

Други

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на  2000,00 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация до 7 дни след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка
 • При анулация от 8 ден до 60 дни преди датата на пътуване  - 400 лв.
 • При анулация между 59 ден и 45-я ден  преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 2000,00 лв,
 • При анулация между 45-я ден и 25-я ден преди датата на  пътуването, неустойката е в размер на 3500,00 лв.
 • При анулация след  25-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването;
 • За входно-изходна виза за Виетнам - (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Лаос - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.74 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • Програмата не се препоръчва за деца под 12г

Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 10.09.2022 г.
 

 • Вижте COVID условия, изисквания за влизане във Виетнам;
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски/руски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 USD =22,806 (Виетнамски донг); 1 USD =3,981.90KHR (Камбоджиански риел)
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Камбоджа - 17:00ч.

Изисквания за влизане във Виетнам:

Виетнам облекчи COVID изискванията за влизане в страната от 16 март 2022 г. Причината за това е високият процент ваксинирани. 

От 16 март 2022 г. пътуванията не само се възстановяват, но и се премахва изискването за тестване при пристигане. В този случай е необходимо гостите да разполагат с PCR тест, направен в рамките на до 72 часа преди датата на пристигане, или антигенен тест в рамките на 24 часа преди заминаването за Виетнам. Това в момента прави Виетнам най-лесната за посещение страна в Югоизточна Азия.
Промените влизат в сила незабавно!

1. За пътници (въздушни пътища): Трябва да има отрицателен резултат от тест за SARS-CoV-2 (чрез методи RT-PCR/RT-LAMP) в рамките на 72 часа ИЛИ отрицателен резултат от бърз тест в рамките на 24 часа преди заминаването (и двата метода не се изискват за деца под 2 години). Тези резултати се потвърждават от компетентния орган на държавата, провеждаща теста. 
2. Туристите трябва да попълнят здравна декларация, да инсталират приложението PC-Covid за превенция на заболявания и управление на безопасността от COVID-19 и да останат свързани по време на престоя си във Виетнам. 


Това са всички условия за влизане във Виетнам към момента. Най-важното е, че не се нуждаете от сертификат за ваксинация, нямате нужда от карантина. 

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай