Екскурзия в Индия: Златният триъгълник, Южна Индия и Библиотеката на палмовите листа

12 дни / 9 нощивки
Транспорт: самолет
Цена: лв.

Програма, цени и условия

 

Екскурзия в Индия: Златният триъгълник, Южна Индия и Библиотеката на палмовите листа


Пътуването на живота  

 

Продължителност: 12 дни, 9 нощувки

Дестинация: Индия

Транспорт: Самолет 

Цена от: 5600.00

Изберете дати на отпътуване:
03.11.2022 - 5600.00 BGN

 

Анотация:
12 дни /9 нощувки/ 2 нощни полета
НОВА ДАТА: 03.11.2022
ранни записвания до 01.07.2022
база ПЪЛЕН ПАНСИОН
САМОЛЕТ

 

Маршрут:

София - Доха - Делхи - Агра - Джайпур - Амбър Форт - Ченай - Махабалипурам - Пондичери – Чидамбарам - Дарасурам - Танджавур - Кумбаконам - Тричи - Ченай - Доха - София

НОВА ДАТА
Период на пътуване:

3-14.11. 2022 г.
12 дни / 9 нощувки
самолетна програма

база ПЪЛЕН ПАНСИОН

Програма:

ПЪРВИ ДЕН: 03.11.2022, София - Делхи
Среща на летище София. Полет София - Доха на АК Qatar Airways. Излита в 16:35 ч. Каца в 22:15 ч. Полет Доха - Делхи на АК Qatar Airways. Излита в 02:20 ч.
ВТОРИ ДЕН: 04.11.2022, Делхи /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Каца в Делхи в 08:25 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер. Закуска. Oставяне на багажа. При възможност настаняване. 
Екскурзия в Делхи с местен екскурзовод:
Посещение на Стария Делхи - 300-годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648 г. като негова столица и носеща неговото име. Преминаване покрай Red Fort - Червената крепост, построена от червен камък, характерен пример на Могулската архитектура. В древността тя е била наричана “благословената крепост”.
Продължава се към джамията Джама Масджид - най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица в Стария Делхи. Преминаване през крепостта Котла Фирозе Шах от 14 век и стълбовете на Ашока, след което се посещава Радж Гат (мемориал на Махатма Ганди). Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад). Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи.
Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи - новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради - център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главния булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт - портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата Световна Война. Посещение на Кутб Минар (ЮНЕСКО) - величествена 73-метрова кула, построена през 1193 г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното делхийско хиндуистко кралство. Вечеря и нощувка в хотела. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 05.11.2022, Делхи - Агра (около 204 км., 4-5 часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Отпътуване за Агра. Посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 г. в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази “Любовна поема в мрамор” отнема 22 години. През 1983 г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Посещение на крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за Световно наследство на ЮНЕСКО. Тя е обградена със 70-метрова стена и е една от най-дългите крепости в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 06.11.2022, Агра - Джайпур - ( около 234 км, 5-6 часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур, по пътя посещение на Абанери със своя стъпаловиден кладенец. Абанери или първоначално наричан Аба Нагри, което означава „Градът на светлината“, е построен през 9 век от Крал Раджа Чанд на кралството Гурджар. Тук се намира и храмът Харшат Мата. Популярността идва с легендата за богинята Харшат Мата, известна със своята ведрина и щастие. След което се продължава към Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 07.11.2022, Джайпур /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Отпътуване за крепостта Амбър, разположена на 12 км. от Джайпур (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16-ти век) преди Джайпур да стане столица. По път се спира за снимки пред Хава Махал, познат като 5-етажния дворец на ветровете - символ на Джайпур. Зад 900-те многоъгълни прозорци на тази необикновена и сложна фасада жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани.
Продължава се към крепостта Амбър Форт, където се разглеждат най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал - огледалният дворец, и Джай Мандир - залата на победата. Изкачването до крепостта дворец е на гърба на слон, а слизането - с джип. На връщане към Джайпур се спира за снимки на двореца Джал Махал, разположен в средата на езерото Ман Сагар. След това програмата продължава с разглеждане на градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес в част от него живее бившият махараджа, а другата част е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и неговото семейството, картини, оръжия, килими, каляски, както и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 литра, влезли в “Книгата за рекордите на Гинес”. До двореца се намира и обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728г.). Тя включва 19 инструмента за измерване на времето. Най-забележителното съоръжение е 27-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 секунди, а сянката, която пада, се измества с 4 метра на час. След края на обиколката е предвидено свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар - Бапу. Вечеря и нощувка в хотела.
ШЕСТИ ДЕН: 08.11.2022, Джайпур – Ченай с полет /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Ченай. Излита се в 14:10, каца се в 16:45 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.
СЕДМИ ДЕН: 09.11.2022, Ченай – Махабалипурам (около 56 км, 2 часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Ченай. В многомилионния град има много красиви сгради останали от пребиваването на британците. Храмът Капалешвар, посветен на Шива, е един от най-добрите образци на дравидската архитектура, построен през 7 век.
Градът е известен и с фестивалите, които се организират през цялата година. Ченай е световен център на теософското общество. Град Ченай притежава една от най-дългите плажни ивици в света, покрити със златист пясък - Марина Бийч. Отпътуване за Махабалипурам. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.
ОСМИ ДЕН: 10.11.2022, Махабалипурам - Пондичери (около 100 км, 3-4 часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Посещение на Махабалипурам. Преди повече от 1500 години днешното малко рибарско селце е било процъфтяващо пристанище, наречено на името на един от владетелите си Нарсимха Варман, известен с прякора Махамала - Великия борец. И до днес градчето е известно и като Мамалапурам. Една от най-популярните забележителности на града са пещерните храмове–помещения с барелефи, изсечени в скалите. Тук се срещат и храмове-колесници, посветени на главните герои от епоса „Махабхарата“. Край Махабалипурам се намира и един от най-големите барелефи на открито - 240 квадратни метра Отпътуване към Пондичери. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.
ДЕВЕТИ ДЕН: 11.11.2022, Пондичери - Кумбаконам (около 135 км, 3-4 часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Разглеждане на Пондичери, който все още носи следите от френското и британското си минало. Преливането на история и география, на античност и съвремие, които Пондичери предлага, създава рядко срещана комбинация от стилове. Най-старата църква „Свещеното сърце на Исус“, построена около 1700 г., ще ви напомни на парижката Нотр Дам, но след като чуете отново клаксоните на скутери и тук-тук, се връщате обратно в индийската действителност.
Една от основните забележителности на града е ашрамът Шри Ауробиндо и многобройните постройки, свързани с него – духовни, културни, образователни и търговски. Хиляди хора посещават храма и медитират пред двамата самадхи от Шри Ауробиндо и Майката, около която ашрамът е изграден. След това се отпътува за Кумбаконам, по пътя се посещава Чидамбарам. Посещение на храма Натрадж - главрн храм, издигнат от династията Чола, посветен на танцуващия Шива.
След това се посещава храмът Аираватесвара, индуиски храм в Дарасурам от времето на дравидианската архитектура. Продължава се към Танджавур, бивш Танджоре, който е град в индийския щат Тамил Наду. Градът е наричан още „Оризовата купа на Тамил Наду“ и е бил столица по време на царуването на династия Чола от IX до XIII век. Известен е най-вече с храма Брахадишвара (част от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Дворецът в Танджавур е другата много популярна забележителност в града. Характерен с просторните си коридори, големи зали, сенчести градини и наблюдателни кули. Част от двореца е и библиотеката Сарасвати Махал. Построена е през 1700 г., библиотеката е част от пазителките на Палмовите листа. Притежава над 30 000 палмови листа заедно с безценни ръкописи, както на индийски така и на европейски езици. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в хотела.
ДЕСЕТИ ДЕН: 12.11.2022, Кумбаконам /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Отпътуване за храма Ваитхишваран, възможност за посещение на Библиотеката с палмовите листа или свободен ден. Вечеря и нощувка в хотела.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 13.11.2022, Кумбаконам - Тричи (около 98 км, 2-3часа) /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска в хотела. Посещение на Тричи - антични храмове, посветени на лорд Ганапати. Отделно от Тричи е разположен храмът на Ранаганата Суами, който е най-голямото светилище на Индия. Той се намира на остров в река Кавери, разделен от 7 крепостни стени, ограждащи 60 хектара територия. Храмът е посветен на Хиндуисткия бог Вишну. Трансфер до летището в Тричи за полет до Ченай. Трансфер до хотел, където ще се проведе вечерята. Трансфер до летището в Ченай.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 14.11.2022, Ченай - Доха - София
Полет Ченай - Доха на АК Qatar Airways. Излита се в 03:20 ч. Каца се в 06:05 ч. Полет Доха - София на АК Qatar Airways. Излита се в 08:30 ч. Каца се в София в 12:35 ч.

 

ЦЕНИ :

ОТСТЪПКА 100 лв. ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 01.07.2022 г.

НАСТАНЯВАНЕ

ДАТА

Възрастен
в двойна стая

Единична стая

03.11.2022

2860 евро / 5600 лв.

3238 евро / 6340 лв


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА/ ЕВРО, ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 12 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Доха - Делхи на АК Qatar Airways с включени летищни такси; 1 бр. ръчен багаж до 7 кг. и до 25 кг. регистриран багаж;
 • Самолетен билет Ченай - Доха - София на АК Qatar Airways с включени летищни такси; 1 бр. ръчен багаж до 7 кг. и до 25 кг. регистриран багаж;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Джайпур - Ченай с включени летищни такси; 1 бр. ръчен багаж до 7 кг. и 15 кг. регистриран багаж;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Тричи - Ченай с включени летищни такси; 1 бр. ръчен багаж до 7 кг. и 15 кг. регистриран багаж;
 • Трансфери летище - хотел - летище с местен гид;
 • Програмата е на база пълен пансион и включва: 9 нощувки, 10 закуски, 9 обяда в хотели 4/5* и 10 вечери в хотели 4/5*;
  • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в Делхи - хотел LE MERIDIEN Delhi 5* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра - хотел DOUBLE TREE BY HILTON 5* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур - хотел HILTON 5* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ченай - в хотел GRT Grand 4* или подобен;
  • 1 нощувкa със закускa и вечеря в Махабалипурам - хотел Grande Bay 4* или подобен;
  •  1 нощувка със закуса и вечеря в Пондичери - хотел ATITHI 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Кумбаконам - хотел INDECO 3* или подобен;
 • Транспорт с луксозен автобус по време на екскурзиите, описани в програма, категория туристически;
 • Пътни такси, такси за паркинг и други местни такси;
 • Входни такси за всички посещавани обекти по програма;
 • Посещение на Библиотеката на Палмовите листа без включена такса;
 • Обслужване от местен екскурзовод на руски език по целия маршрут и превод на български език;
 • Представител на туроператора;
 • Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро.
 • Виза за Индия.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Евентуална горивна такса - определя се 20 дни преди датата на отпътуване и се заплаща задължително до10 дни преди полета;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - 50$ на човек за цялата програма;
 • Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите;
 • Напитки по време на храненията;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 25 лв. за целия период;
 • Услуги, неупоменати като включени в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“:
  Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. За повече информация, молим да се консултирате с наш представител;
 • По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“. Молим, консултирайте се с наш представител.

 

Други

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Копия на паспортите на всички пътуващи;
 • Аванс - 1500 лв. на човек;
 • Пълно плащане - до 45 дни преди датата на отпътуване до18 септември 2022 г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Виза за Индия за български граждани.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЕЛЕКТРОННА ВИЗА:

 • Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата.
 • Актуална снимка в електронен формат 2“х2“,600х600 pixels.  
 • Данни за попълване на формуляр за кандидатстване за електронна виза (предоставя се от Александър Тур). Визата се получава по електронен път в България и се полага на летището в Делхи, където се снемат биометрични данни. 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет след заплащане на следните суми:

 • До 7 дни след записване, освен ако не е записване в последния момент - без неустойка;
 • До 14 юли 2022 г. - неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването;
 • До 18 септември 2022 г. - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването;
 • До 12 октомври 2022 г. - неустойката е в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • След 12 октомври 2022 г. или при неявяване за полет - удържат се 100% от общата цена на пътуването;
 • В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.08.2022 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата в зависимост от местните условия, като се запазват включените услуги.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя авиокомпанията и/или полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от ТУРОПЕРАТОРА. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването. ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 12души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 45 дни преди датата на отпътуване, като се възстановяват всички внесени депозити.
 • Информация относно здравните изисквания: Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване на български граждани по програмата. Не са необходими ваксинации. /Вижте COVID условията за пътуване/.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е ПОДХОДЯЩО за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език, екскурзоводско обслужване на руски език.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини. Застраховката е доброволна.
  ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ИНДИЯ - COVID19

България е в списъка на страните с реципрочна ваксинална политика с Индия, което означава;

 1. Напълно ваксинирани туристи могат  да посети Индия без никакви пречки.
  В случай че туристите не са ваксинирани, те ще трябва да направят отрицателен PCR тест и да следват протокола, както е посочено в документа.
 2. Пътуването в Индия е безпрепятствено за ваксинирани туристи или туристи с отрицателен PCR, съгласно установените протоколи на хотели и авиокомпании.

 

 

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай