Екскурзия в Уганда, Руанда и Конго

11 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Цена: лв.

Програма, цени и условия

 

ГОРИЛИ И ШИМПАНЗЕТА В УГАНДА,

 

ПРЕКРАСНОТО ЕЗЕРО КИВУ В РУАНДА

 

И ОПЦИЯ ЗА НЕЗАТИХВАЩИЯТ ВУЛКАН НИРАГОНГО В КОНГО

 

 

Продължителност: 11 дни, 9 нощувки

Дестинация: Уганда

Транспорт: Самолет 

Цена от: 7471.27

Изберете дати на отпътуване:
16.09.2022 - 7471.27 BGN

 

Анотация:
11 дни / 7 нощувки
ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА
16.09.2022
САМОЛЕТ

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА
11 дни / 9 нощувки

Дата на заминаване:

16.09.2022 г.
 

Програма:

ДЕН 1 (16.09.2022): СОФИЯ - ЕНТЕБЕ (без изхранване)

Излитане от летище София рано сутринта. Пристигане на международното летище в Ентебе вечерта, посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотел Lake Heights Hotel или подобен. Настаняване и свободно време.

Нощувка.

ДЕН 2 (17.09.2022): ЕНТЕБЕ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО ( закуска, обяд, вечеря)

Днес се събуждаме рано, закусваме и се отправяме на пътешествие до Национален парк Lake Mburo National Park. Пътьом ще имаме спирка на Екватора, а по обед ще се настаним в лоджата и ще обядваме. Време за малко почивка и се впускаме във вечерно сафари, където ще имате възможност да видите емпали, жирафи, зебри, антилопи, водни козели, бизони и много видове птици. По-късно ще се завърнем за вечеря в лоджата ни.

Нощувка в Mpogo safari Lodge (или подобен).

ДЕН 3 (18.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ (закуска, обяд, вечеря)

Ранно събуждане и закуска, след което се впускаме в пътешествие към Национален парк Кралица Елизабет. Пътьом ще спрем да обядваме в Мбарара. Релефът на северната част на Парк Елизабет съхранява десетки древно издълбани кратери. А в центъра на парка се намира каналът Казинга, на чиито брегове живеят различни бозайници като хипопотам, слон, бизон и над повече от 600 вида птици – повече, от който и да е друг национален парк в Уганда.
Нощувка в Buffalo safari lodge.

ДЕН 4 (19.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ (закуска, обяд, вечеря)

Денят ви започва с ранно събуждане за кафе или чай, за да сме готови за сутрешно сафари в 6:00ч.. Ще вземем сух пакет за закуска от хотела и потегляме.

Известен сафари маршрут е районът на Касени, добре познат със своите лъвове, чиято плячка са най-голямата популация на Uganda Kob (антилопи). Ако имаме наистина късмет ще видим Giant Forest Hog (най-едрото прасе в Африка). Дръжте очите си отворени, за да забележите и неуловимия леопард.
След сафарито се връщаме в лоджата за няколко часа почивка и за обяд. Следобед ще се качим на лодка за водно сафари по канала Казига в Mweya, който свързва двете езера Edward и George. Това ще бъде и страхотен завършек на вашето пътешествие за деня. Местният ви гид е експерт по дивата природа на Уганда и ще определи много от стоте вида птици, намиращи се по канала. Вероятно ще видите африкански водорез, розов пеликан, лопатарка и доста от пчелоядовите птици. Хипопотами се търкалят във водата, огромни нилски крокодили  се препичат на слънце, слонове слизат да пият вода. Разходката с лодка по канала Казинга е идеална възможност да уловите някои близки моменти от дивия живот.

Нощувка в Buffalo safari lodge.  (или подобен).

ДЕН 5 (20.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА - НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ (закуска, обяд, вечеря) 

Днес ще отворите сетивата си за катерене сред шимпанзета в горския център Kalinzo. Ще имате възможност да прекарате около час с най-близките до човека "роднини". Рейнджирите ни ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ние ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване ще се върнем обратно в лоджата за обяд и почивка.

Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

ДЕН 6 (21.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ГОРИЛИ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ (закуска, обяд, вечеря) 

Очаква ни голям ден! Пригответе се за среща с един от кротките гиганти на Bwindi: рядката планинска горила. За повечето хора това е кулминационна точка по време на обиколката им в Уганда. Трекингът е едно завладяващо и незабравимо преживяване, което в голяма степен може да компенсира усилията, необходими за достигане на човек до Бвинди и преминаването му през гората. Трекингът за горили може да бъде предизвикателство и е необходимо този, който се захване с тази дейност, да има предварителна подготовка.
Проследяването на горилите започва в 8:30ч. сутринта и продължава от няколко часа до цял ден, в зависимост от това къде се намират горилите. Това означава, че ще трябва обядът ви да е на пакети и да имате на разположение достатъчно вода. Въпреки, че трекингът за горили е основната забележителност на това място, в гората има 120 вида бозайници, 364 вида птици, 202 вида пеперуди, 163 вида дървета, 100 вида папрати и много други застрашени видове. Мястото е определено от ЮНЕСКО за обект на световно и културно наследство, поради популярността си с планинските горили и шимпанзета - двете големи африкански маймуни, фигуриращи като застрашени в Червената книга на Международен съюз за защита на природата (IUCN). След това незабравимо и уникално преживяване ще се върнем в лоджата си, където ще си починем. Вечеря и нощувка.

Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

ДЕН 7 (22.09.2022): БВИНДИ – ГЕШИЕНИ – ЕЗЕРОТО КИВУ (закуска, обяд, вечеря)

И днес ще ставаме рано за закуска, след което поемаме за Руанда. Пътьом ще минем покрай езерата близнаци Burela и Mulondo и ще обядваме в околността. По-късно преминаваме и през формалностите на границата Уганда - Руанда. Настаняване в хотела ни следобяд, почивка и  подготвка за каякинга на следващия ден.

Нощувка в Paradise Maldhide  (или подобен).

ДЕН 8 (23.09.2022): ЕЗЕРОТО КИВУ (ОПЦИЯ ЗА КРАТЕРА НИРАГОНГО) (закуска, обяд, вечеря)

Започваме невероятния ден с чаша кафе или чай, и подготвящи се за още един приключенски ден с каякинг. Тук не само ще се насладите на фантастичните гледки по езерото Киву, но и на много други очарователни забележителности наоколо, които спират дъха и погледа. Гребейки ще откриете живописни брегове, където традиционни рибарски лодки се отклоняват по лазурните води и буйните зелени хълмове достигат до вас. Можете да се движите по-бързо или да се насладите на забавено темпо, за да откриете тишината на водата и да наблюдавате много птици, които кацат в храстите по брега и излитат от тях. Връщаме се в лоджата за почивка следобяд и свободно време.
Нощувка в Paradise Maldhide  (или подобен).

(ОПЦИЯ  КРАТЕРА НИРАГОНГО срещу допълнително заплащане - 530 евро )

Трекингът не е подходящ за хора със затруднена подвижност и изисква предварителна спортна подготовка за продължително ходене и издържане на високо надморско равнище.

Освобождавате лоджата в 06:00ч., за да се насочим към границата с Конго, където отново ще трябва да преминеме през граничните формалностите и да продължим за Кибати, основното място, откъдето се предприема изкачване до Нирагонго – един от активните вулкани. В 08:00ч. трябва да пристигнем в станцията на Кибати,  където ще получим инструктаж и в 10ч ще започнем да се изкачваме. Тези, които желаят може да наемат носачи, които да пренасят багажа ви.
Нирагонго е 3 470 м и за изкачването до върха са ни необходими от 5  до 6 часа. Вулканът се намира на изток от Конго, на около 19 км  от град Гома. Той е най-активният вулкан в света. През 1997 и 2002г. потоци лава изригват от пукнатини по склоновете и покриват 17 км към Гома само за няколко минути, убиват десетки хора и оставят 100 000 души без домове. Сега гората се възстановява и дивият живот се връща обратно на мястото си. Изкачването няма да е от най-леките, но по време на него по пътя ще наблюдаваме много редки видове птици и малки бозайници.
Нощувка в Cabanas on top of the Volcanoes-Camping.

ДЕН 9 (24.09.2022): ОТПЪТУВАНЕ ЗА КИГАЛИ (закуска, обяд, вечеря)

Рано сутринта тези, които са били до Нирагонго се връщаме по обратните ни стъпки до началната си точка, което ще ни отнеме около 3 часа, значително по-малко време, за да отпътуваме за Кигали с останалатта част от групата за Кигали. Спокойно сгушен в хълмовете, Кигали е добре развиващ се афикански град, веднага забележим с чистотата, подредеността и гостоприемството си. Пътьом ще обядваме и в ранния следобяд ще пристигнем. Настаняване в хотела и свободно време за разходка и почивка.
Нощувка в хотел Chez Lando  (или подобен).

ДЕН 10 (25.09.2022): КИГАЛИ - СОФИЯ (закуска, обяд)

Кигали е чудесно място, откъдето да започнеш и където да приключиш пътуването си в Руанда.  Той е чист и безопасен, с прекомерно добросърдечни хора. Днес ще посетим пазара за местни храни на Руанда, както и музея за Геноцид. Трагичните събития се случват между две етнически групи, населяващи Руанда: Hutus и Tutsis, между април и юни 1994 г. (около 100 дни), когато приблизително 800 000 жители на Руанда са били убити. Войници и полицаи насърчавали обикновените граждани да участват в убийствата. Цивилните Hutu са принуждавани от военни служители да убиват своите съседи, приятели и дори роднини, като срещу това получавали стимули под формата на пари, храна и да получат земята на убитите Tutsis. Но това днес остава назад в историята и Музея на Геноцида вече се счита за туристическа атракция. Обяд и отпътуване за летището за полет за София.

ДЕН 11 (26.09.2022): ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА!

Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет ( с Катарски авиолинии изчислен на стойност 680 евро към деня на обявяване на офертата и подлежи на препотвърждение при резервация)
 • Разрешително за трекинг с шимпанзета
 • Разрешително за трекинг с горили
 • Всички такси за национални паркове и сафарита
 • Всички трансфери описани в програмата
 • 1 нощувка в Ентебе в Lake Heights Hotel ( или подобен)
 • 1 нощувка в Mpogo safari Lodge  ( или подобен)
 • 2 нощувки в Buffalo safari lodge.( или подобен)
 • 2 нощувки в Lake Mulehe safari Lodge ( или подобен)
 • 2 нощувки в Paradise Maldhide ( или подобен)
 • 1 нощувка в Кигали в Chez Lando ( или подобен)
 • Гранични такси за преминаване
 • Изхранвания закуска, обяд и вечеря през целия тур ( без деня на пристигане)
 • Транспорт с 4х4 туристически миниван с подвижен покрив
 • 1 бутилка вода на ден по време на пътя
 • Каякинг на езерото Киву
 • Застраховка евакуация
 • Английско говорящ гид-шофьор по време на пътуването
 • Медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Виза за Уганда, Руанда ( 75 щ.д.)
 • Конго
 • Напитки по време на изхранванията
 • Носачи на багаж по време на трекингите с горилите и шимпанзетата – около 15 евро на носач)
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане при промяна цената на самолетния билет
 • Доплащане за настаняване в единична стая 360 евро
 • Бакшиши ( средно 7 щ.д. на ден)
 • Ваксина за жълта треска ( задължителна)

 

Други

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМАЛЕН БРОЙ ОТ 6 ТУРИСТИ!

УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

- 45% невъзвръщаем депозит при записване;

- пълно плащане до 50 дни преди отпътуване.

УСЛОВИЯ НА АНУЛАЦИЯ:

- В случай на анулация след подписване на Договора за организирано пътуване и до 45 дни преди отпътуване, неустойката е 45% от общата пакетна цена;

- В случай на анулация по-малко от 45 дни преди отпътуване, неустоката е в размер на 100% от пакетната цена;

ВАЖНО: Предвид строгите анулационни срокове и невъзвръщаеми суми по самолетни билети и разрешителни за различните трекове, препоръчваме застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация може да се обърнете към нашия офис.

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай