ЛЕФКАДА на ВЕЛИКДЕН

01.05.2024 г.
7 дни / 5 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: 787 лв. лв.
Парга, целодневен круиз с "Македония палас", нос Дукато, морския фар, гр. Лефкада, манастир "Панагия Фетеромени", гр. Превеза

Програма, цени и условия

 

ЛЕФКАДА,

 

на  ВЕЛИКДЕН,

 

еднодневен круиз

 

с  МАКЕДОНИЯ ПАЛАС

 

Дата на тръгване:                                                          30.04.2024 г.

 

7 дни / 5 нощувки

 

Цена :                                                              787лева на човек

настанен в двойна или тройна стая

 

ВКЛЮЧЕНО в ЦЕНАТА:5 нощувки, 5 закуски, 5 вечери,

в това число Великденски гръцки купон,

целодневен круиз с МАКЕДОНИЯ ПАЛАС и обяд

Маршрут:Трявна–Габрово–ГКПП Кулата – Промахонас - Парга–Нидри - Лефкадаи обр.

 

Тръгване:    гр. ТРЯВНА от Автогара  в    20.00 ч.на 30.04.2024,

                         гр. ГАБРОВО отТеатъра   в    20.30 ч.на 30.04.2024

 

І ден и ІІ ден (вторник 30.04.2024 и сряда 01.05.2024) Отпътуване от съответния град. Нощен преход. Незабравимо пътуване по магистрала А-2 "Игнатия одос". Пресича се планината Пинд и района на Епир, преминаване край Метцово и Янина. Впечатляваща поредица от тунели, мостове над дълбоки планински ждрела, спиращи дъха гледки.  В района на Янина отклоняване към Превеза и Йонийското крайбрежие.

Посещение на приказната Парга. Градът е амфитеатрално разположен по склоновете на хълма Пезоволос. Цветни фасади, лабиринт от тесни улички и безброй стъпала водят до крепостта. Съществуваща от 11 век, непрекъснато обновявана и укрепвана от сменящите се владетели, на практика непревземаема. Свободно време за разходка.

При Актио ни очаква уникален тунел, под морското ниво/ средна дълбочина-27 метра/. Преминаването се извършва със скорост 60 км/час и трае около 1.5 минути. Пристигане на остров Лефкада, 4-ти по големина от Йонийските острови. Преминава се покрай крепостта "Агия Мавра", пазеща от векове подстъпите към острова. Понтонен мост е връзката на Лефкада с континента. Остров, в който се влюбваш от пръв поглед! Лефкада предлага едни от най-красивите гръцки плажове, искрящи с уникалните си изумрудени, синьо-зелени морски води. Настаняване в хотел в красивото селище Василики. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ІІІ ден (четвъртък 02.05.2024) Закуска. ЦЕЛОДНЕВЕН КРУИЗ с луксозния кораб „Македония палас“ с включен обяд на борда.

Маршрут: Начално пристанище - Нидри, частична обиколка на Лефкада, световно известния плаж Порто Кацики, плаж Енгреми,  о-в Кефалоня, най-северното му пристанище - Фискардо, където ще има престой и свободно време за разходка, следва о-в Итака родината на безсмъртния Омиров герой Одисей, остров Меганиси и пещерата Папаниколи,  където по време на Втората Световна война, намира убежище едноименната подводницата "Папаниколис",  о-в Скорпио – бившия частен рай на гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис. Тук е венчавката му с  Жаклин Кенеди, фотопауза при любимия плаж на Мария Калас, спомен за страстната любовна връзка между Онасис и оперната примадона. Следва  о-в Мадури, където е роден и творил големият гръцки поет Аристотелис Валаоритис. Завръщане в пристанище Нидри. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

ІV ден (петък 03.05.2024) Закуска. Разходка до най-южната точка на острова - нос Дукато /Лефката/ и фара, извисявящ се в самия му край. Легендите разказват, че именно от тук, древногръцката поетеса Сапфо е полетяла към морските бездни, заради несподелена любов. Фарът е строен 1890 година, висок 14 метра с цилиндрична форма, все още в експлоатация!  Извисява се на 70 метра от морската повърхност. Неговия лъч  достига до 18 морски мили/33км/, навътре в морето. Връщане в хотела. Свободно време с възможност за участие в обиколката на Епитафио,  в една от църквите на Василики. Вечеря. Нощувка

V ден (събота 04.05.2024) Закуска. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени", построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Следва пешеходна обиколка в старата градска част на главния град - Лефкада. Централният площад, църквата „Св. Спиридон“/построена през 1685 г. от венецианците/, Кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

VІ ден (неделя 05.05.2024) Закуска. Тържествен Великденски обяд. Великденските празници в Гърция съвпадат с тези в България и през 2024 година Великден е на 5 май. Гърците наричат Великден Πάσχα – Пасха. Почивни дни също са и петък (3 май) и понеделник (6 май). Страстната седмица, известна още като „Мегали Евдомада“ и предшестваща  Великден, се смята за най-свещената седмица през годината в Гърция. Започва с Цветница, когато хората носят палмови листа (в България носим върбови клонки), за да отбележат влизането на Исус в Йерусалим. Велики четвъртък и петък са белязани от тържествени църковни служби. На Разпети петък вечерта е процесията на Епитафио, специална носилка, пищно украсена с живи цветя, икона, носеща тялото на Христос. Традиционната великденска трапеза включва /сувла/- агне на шиш, придружена от много салати, предястия и червени яйца, чийто цвят символизира възкресението на Христос. Тържеството е придружено от музика, народни песни и танци.  Свободно време за разходка. Нощувка в хотела.

Iден (понеделник 06.05.2024) Закуска. Отпътуване за България. Отново преминаване през  тунела под морето, при Актио. В района на град Превеза – автобусна обиколка сред внушителните крепостни стени и останки на древния град Никополис - /градът на победата/, построен от Октавиан Август - първия римски император. Разположен върху 14 000 декара площ е най-големия археологически обект в Гърция. Построен, за да увековичи победа в морската битка при Актио /31 г. пр. Хр./, между флотата на Октавиан Август, срещу флотата на Марк Антоний и Клеопатра. С междинни почивки по пътя, пристигане в Габрово и Трявна, късно вечерта.

 

Цената включва:

- транспорт с лицензиран за международни превози автобус,

- туристическа застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” до 64 г. с покритие 5000 евро.

- екскурзоводско обслужване,

- пешеходна разходка вградовете Парга и Лефкада,

- целодневен круиз с Македония палас с включен обяд,

- 5 нощувки в хотел 3* 

- 5 закуски,

- 5 вечери ( напитките всеки си ги заплаща),

- 1 обяд по време на круиза ( напитките всеки си ги заплаща),

- такса престой в хотел в Гърция (влязла в сила от 01.01.2018 г.):

- всички магистрални, митнически и пътни такси ипаркинги,

- представител на фирмата организатор,

 

Цената не включва:

  • разходи от личен характер
  • входни такси на туристически обекти посещавани по марширута :
  • туристическа застраховка „ Помощ при пътуване в чужбина ”

над 65 г. вкл. към основния пакет се доплаща 15 лв.

  • ползване на седалка  /предно място от № 5 до № 12 – 12 лв. /
  • ползване на двойна седалка от турист   – 100 лв.
  • Горивна такса, ако има такава, която се обявява 20 дни преди отпътуването.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14, от Закона за туризъм.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ :

Внася се авансово 250 лв при записване,доплащане до пълната сума до 15.04.2024.

Настаняването е в стаи с 2 легла или спалня и 3 легла.

Цена за дете до 6,99 год. настанено с двама плащащив стая  –допълнително се уточнява.

За самостоятелна стая се доплаща 200 лв.

Посочената цена е за пътуващи минимум 35 човека.При пътуващи от 30 до 35 човека, цената се завишава с 30 лв. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: пет дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи

Валидни лична карта или задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане.

За деца до 18 г. е необходимо да притежават международен паспорт или лична карта и:

Пътуващи без родители или с 1 родител е необходимо нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/.

При разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане/оригинал и 2 копия/.

 

Важно:

*Препоръчително е носене на стабилни и удобни обувки за пешеходните турове, а за в морето аква обувки. Програмата не е подходяща за хора с двигателни проблеми.

* Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при посещенията се заплащат актуалните към момента входни такси.

* Изискват се документ за самоличност и ТЕЛК при ползване на намаление.

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

* Цената на екскурзията може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата и хотелското настаняване .

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Гърция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

* Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вечезаплатените суми.

Такса прекратяване:

     - ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на хотела)

     - ако прекратяването е до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева

     - ако прекратяването е до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

     - ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Фирмата предварително се извинява за някои непредвидени и независещи от нея закъснения при обработването на автобуса и пътниците по държавните граници.

 

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

За информация, справки и записване в офисите :

 

гр. Трявна, ул. Стара планина 2а /Автогара/

гр. Габрово, ул. Брянска 34/кръговото на консултативна поликлиника/

 

GSM0878 418 007          GSM 0897 915 602          GSM 0893817 745

Facebook:Алекс Турс(туристическа агенция)                                      http://aleks-tours.com/

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай