Фестивал на лалетата в Истанбул

02.04.2020 г.; 09.04.2020 г. и 23.04.2020 г.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: 188 лв.
Парка Емирган, Разходка с кораб по Босфора, Панорамна обиколка на Истанбул, Небостъргача Сапфир, Вечерна автобусна разходка, Турска вечер в ГАР МЮЗИК ХОЛ, Египетския пазар, Площада с гълъбите пред „Йени Джами”, Храм "Св.София" , двореца "Топкапъ", двореца "Долмабахче Сарай", Аквариум SEA LIFE / ТЮРКОАЗО / , МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL, МОЛ FORUM ISTANBUL, OUTLET VIA PORT VENECIA

Програма, цени и условия

 

Фестивал на лалетата в Истанбул

 

   Дати на тръгване:

 

26.03.2020 г.; 02.04.2020 г.; 09.04.2020 г. и 23.04.2020 г.

 

 

    4 дни / 2 нощувки

 

        Цена :  188  лева на човек

 

 

    Маршрут: Трявна – Габрово – Казанлък – Стара Загора – Истанбул и обратно.

 

            І ден  / четвъртък срещу петък / с тръгване  18.30 ч. от Автогара  гр. ТРЯВНА,

19.30 ч. от спирка Проектанска  гр. ГАБРОВО, 21.00 ч. от паркинг зад Универмаг  гр. КАЗАНЛЪК, 21.30 ч. от спирката на втора аптека  гр. СТАРА ЗАГОРА.

 

            ІІ ден  / петък /      Пристигане в Истанбул - сутринта . По възможност настаняване в хотела.

             - Панорамна и пешеходна обиколка с лицензиран турски автобус и местен екскурзовод: разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, църквата „ Св. София ” цистерните на Юстиниян, стария султански дворец „ Топ Капъ ”,и българската църква Св.Стефан ”- една от двете железни църкви в света. Преминаване над залива „ Златния рог , Кула „ Галата ”, Двореца „ Долмабахче ”. Преминаване по първия висящ мост над Босфора и навлизане в Азиатската част на града. Свободно време за снимки и кафе. Посещение на фабрика за производство на кожени изделия, с възможност за покупки на производствени цени.

                  Настаняване в хотела – Свободно време.

             - Посещение на небостъргача „САПФИР” - най-високата жилищна сграда в Европа. Тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация Sky RIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул.  Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците /свободно време 1 час/.

              - Посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Ако искате да се почувствате, като в  Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. /свободно време 2 часа/.

                   Връщане в хотела. Нощувка.

 

           ІІІ ден  / събота / 

             - Разходка с кораб по Босфора – 2 часа.Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци „Долма бахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града - „Девическата кула”. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от известните турски сериали.

Бонус - Посещение на Египетския пазар

Бонус - Площада с гълъбите пред „Йени Джами”

                - Посещение на парка ЕМИРГАН – фестивала на лалетата.

                 - Турска вечер в известно атракционно заведение ГАР МЮЗИК ХОЛ, с вариететна и фолклорна програма и богата вечеря с алкохолни и безалкохолни напитки. /

 

           ІV ден  / неделя /  Закуска.

                    09:30  отпътуване от хотела с багажа

             - Посещение на МОЛ Форум Истанбул, в който се намира АКВАРИУМ – Sea Life /ТЮРКУАЗОО/ – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама.

             - Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA.За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи, ако дойдете с нас. Новият Outlet Via Port Venecia, Ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Oсвен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката  все едно сте в красивата италианска перла/свободно време 2 часа/.

              14:00 ч. - Отпътуване за България. Две междинни спирки по пътя, с възможност за последни покупки. Пристигане късно вечерта.

 

            Цената включва: 

           - транспорт с лицензиран туристически автобус,

           - 2 нощувки, 2 закуски в хотел 3* ,

           - всички пътни и гранични такси, паркинг,

           - представител на фирмата организатор,

           - лицензиран екскурзовод  по време на всички турове в Истанбул.

 

             Цената не включва:

Заплащат се задължително :

- Доплащане за мед.застраховка за лица до 63 години - 4 лева.

- Доплащане за мед.застраховка за лица над от 64 до 70 години - 7 лева.

 

Заплащат се по желание :

-  Разходка с кораб по Босфора - 20 евро/ Бонус-Посещение на Египетския пазар / Бонус-Площада с гълъбите пред „Йени Джами”/ Бонус- Посещение на парка Емирган,където се провежда Фестивала на лалетата

-  Посещение на парка Емирган - 7 евро , без включен трансфер от или до хотела.

-  Панорамна обиколка на Истанбул - 15 еврос местен екскурзовод на български език

Посещение на Небостъргача Сапфир - 23 евро с билет за изкачване с високо скоростен асансьор до панорамната площадка на небостъргача и билет за виртуална разходка кино 4 D

Вечерна автобусна разходка - 15 евродо Азиатската част на Истанбул, с посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL

-  Турска вечер в ГАР МЮЗИК ХОЛ - 30 евро

Посещение на храма "Св.София"– 25 евро(транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса ); 

Посещение на двореца "Топкапъ" -25 евро(транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса); 

Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"- 27 евро(транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса); 

-   Посещение на Аквариум SEA LIFE / ТЮРКОАЗО / - 14,00 евро входна такса 

-   Посещение на МОЛ FORUM ISTANBUL и OUTLET VIA PORT VENECIA - трансферите за двата МОЛ-а са бонус към програмата.

 

          Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 30 човека. Цената на основния пакет и бонусите по програмата,са за туристи,капарирали своето място до 20.12.2019 г.,и записали минимум два допълнителни тура.Тези, които имат само един посочен тур, или  не са записали нито един, доплащат 15 евро към основния пакет.

 

            Необходими документи: валиден международен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и копие/Валута: турски лири, евро, долари, лева.

 

           Начин на плащане:  50 лв при записване, доплащане - до 15 дни преди датата на отпътуване, заедно с избраните допълнителни турове

 

          Посочената цена е за пътуващи над 45 човека.При пътуващи от 35 до 45 човека, цената се завишава с 15 лв. Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой: пет дни преди датата на отпътуване.

                    Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Турция.

                    Стаите в хотела са двойни , всяка със санитарен възел, телевизор, климатик.

                    За самостоятелна стая се доплаща 55 лв за тризвезден хотел и 90 лв за четиризвезден хотел.

                    Цена за дете до 7 год. настанено с двама възрастни -10 лв.

    

           Цената на екскурзията и допълнителните турове може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата,или при промяна от Турския ни партньор - МИР ТУР.

 

         Отговорност:

               Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Турция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

                 Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните ни партньори.

 

Фирмата предварително се извинява за някои непредвидени и зависещи от нея закъснения при обработването на автобуса и пътниците по държавните граници.

   

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

    За информация, справки и записване в офисите :

 

гр. Трявна                                                                                гр. Габрово

ул. Стара планина 2а                                                           ул. Брянска 34 /кръговото

/ автогара /                                                                             на Кансултативна п-ка /

GSM 0878 418 007                                                                    GSM 0897 915 602

 

     Facebook: Алекс Турс         http://aleks-tours.com/          http://aleks.tryavna.biz/

 

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай