Дяволска пътека

3 дни / 2 нощвки
Транспорт: автобус
Цена: лв.
Каменна сватба, Дяволски мост, Дяволска пътека, Ягодинска пещера, Буйновско ждрело, Орлово око, Триградско ждрело, Дяволско гърло, Бачковски манастир, Асенава крепост

Програма, цени и условия

 

 

Каменна сватба, Дяволски мост,

 

Дяволска пътека, 

 

Ягодинска пещера, Буйновско ждрело, Орлово око,

Триградско ждрело, Дяволско гърло,

Бачковски манастир, Асенова крепост

 

 

Дата на тръгване:                                                                   --.--.2021 г.

 

                     3 дни / 2 нощувки

 

                                                                                    Цена :     ---  лева на човек 

 

Маршрут: 

                Трявна – Габрово – Кърджали – Ардино – Триград – Борино  - Ягодинска пещера - Асенова крепост - Габрово - Трявна

 

Тръгване:                                                                    гр. ТРЯВНА   от Автогара   в    05.30 ч.,  

                                                                                     гр. ГАБРОВО  от  Проектанска   в    06.10 ч.

 

І ден ( събота ) Отпътуване към град Кърджали и посещение на Каменна сватба край село Зимзелен.

           Природната забележителност Вкаменената сватба (Каменна сватба) се намира на около 4 км източно от град Кърджали, край село Зимзелен. Наред с намиращите се край село Бели пласт Каменни гъби, тя е едно от най-интересните скални образувания от т.нар. Кърджалийски пирамиди, разположени по ридовете Каяджик и Чуката в Източните Родопи. Скалните образувания достигат височина до 10 м и са разположени на площ от 50 дка. Според научните хипотези Каменната сватба е започнала формирането си преди 40 милиона години, вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалите риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различните минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси.
Името на феномена идва от факта, че скалните образувания приличат на хора, събрани на едно място.

                 Нашето пътуване ще продължи към гр. Ардино и посещение на Дяволския мост. Казват, че от Дяволския мост може да видиш лика на Сатаната, ако погледнеш към водите на река Арда между 11.00 и 12.00 часа на обед, когато мостът и отражението му образуват окръжност.  Освен това според някои в един от камъните му личи отпечатък от стъпката на Дявола!

               В Кържалийска област има много въжени мостове и пътувайки към село Триград ще спрем на един такъв мост. Ще си припомним за хубавите спомени от детството при люлеенето на моста и ще си направим едни прекрасни снимки на Водната каскада Горна Арда.

             Пещерата Дяволско гърло е пропастна. Тя е резултат от потъването на земните пластове вследствие на кухините, които  образува реката, преминаваща през  Дяволското гърло.  Естественият вход на пещерата всъщност е нейния изход, през който ще преминете в самия край на разходката Ви в подземното  царство. Ще бъдете запознати и с най-популярната легенда за пещерата.

             Настаняване в хижата в село Триград.  Свободно време.  Вечеря.  Нощувка.

 

ІІ ден ( неделя )  Закуска.  Отпътуване с автобуса към село Борино за нашето екстремно преживяване – покоряване на Дяволската пътека.

                   Дяволската пътека, която макар и екстремна, ще ни даде възможност да опознаем красивото ждрело на река Чатак дере. Освен красивите гледки, Дяволската пътека и по-специално нейният Малък кръг, ще ни  предложи и доста предизвикателства – маршрутът не е лек във втората си част, но не е и невъзможен за масови туристи. В първата си част, пътеката се състои предимно от мостчета и стълби, преминава през тясното ждрело на река Чатак дере и покрай красивите скални и водни форми по неговото протежение – Дяволският скален мост и множество къде скрити, къде по-открити водопади. Тези, който имат страх от височини, ще се върнат по обратния път до автобуса.  Останалата част от групата продължаваме към втората част. Дяволската пътека се спуска стръмно надолу към реката по виещи се дървени стълби. Там долу, точно на моста над реката, на хладинка човек може да се полюбува на Скрития и много красив водопад и след това да трябва гордо да погледнете назад към шеметните височини, от където сте слезли. Етапът завършва в една от най-ниските части на Дяволската пътека, която е изход към Буйновското ждрело.

              В Ягодинската пещера могат да се видят великолепни и красиви образувания по целия туристически маршрут – сталктити, сталакмити, сталактони, хелектити, синтрови езера, леопардова кожа, дендрити, драперии и едни от най-уникалните образувания – пещерните перли. Общо двадесет и два вида образувания от световно известние 28 вида, могат да се видят в пещерата.

            И за да е пълно изживяването за деня, ще си направим офроуд изкачване с джипове на връх Илия, където е платформата Орлово око. От платформата ще се насладим на фантастична гледка от неземната Родопа планина. Могат да се наблюдават Буйновското ждрело, село БориноЧала, село Ягодина, а в далечината – части от ПиринРила и планини в Гърция. Платформата е построена на ръба на скала, разположена на 1563 метра надморска височина. Денивелацията по отвес от платформата до шосето в Буйновското ждрело е повече от 600 метра.

 

Придвижване до хижата. Вечеря. Нощувка.     

 

ІІІ ден ( понеделник  )  Закуска. Освобождаване на хижата и отпътуване към местната мандра, да си закупим едни от най-вкусните планински екологични млечни продукти.

          След това се отправяме към Бачковския манастир „Успение Богородично.  Той е вторият по големина български манастир след  Рилския. Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите, което, заедно с внушителния му размер и богатата му история,  го прави един от най-посещаваните в България.

              Също така, ще посетим и  Асеновата крепост, за да се върнем назад в историята. Крепостта се извисява величествено и с цялата тежест на мълчанието си. Преборила е провокациите на вековете, и е обвита от мистика. Разположена е точно там, където географията казва „Довиждане” на Тракийската низина и „Добре дошли” в магическите Родопи. 

          Отпътуване за гр.Трявна – около 15.00 часа. Пристигане - ориентировъчно в 20,30 часа.

 

Цената включва:

 

- транспорт с лицензиран туристически автобус,

- туристическа застраховка,

- туристически данък,

- 2 нощувки с 2 закуски в хижа "Триградски скали"

- всички пътни такси и паркинги,

- представител на фирмата организатор,

 

 

 Цената не включва:

 

-  разходи от личен характер,

-  входни такси за туристически обекти  :

           *  пещера  Дяволско гърло    /възрастни и пенсионери – 6,00 лв.; ученици - 3,00 лв. /;   

            *  Орлово око                            /ОФРОУД с джипове  - 10,00 лв. /;

            *  Ягодинска пещера               /възрастни и пенсионери – 8,00 лв.; ученици - 4,00 лв. /;

         *  Асенова крепост                  /възрастни – 4,00 лв.; ученици и пенсионери - 2,00 лв. /;

-  ползване на седалка  /предно място от № 5 до № 12 – 6 лв. /

 

 

 

                  Всеки турист може да избере, кои от обектите желае да посети.

Обекти за който не са опоменати входни такси са със свободен достъп към момента.

 

 

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ :

 

       Внася се авансово 50 лв при записване, доплащане до пълната сума - до  15 дни преди датата на отпътуване.

       Настаняването е в стаи по трима, четирма и петима човека, със санитарен възел.

       Цена за дете до 12 год. настанено с двама плащащи в стая  – минус 10,00 лв.   

      Посочената цена е за пътуващи минимум 30 човека. При пътуващи от 29 до 20 човека, цената се завишава с 15 лв. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: пет дни преди датата на отпътуване.

 

 

Такса  прекратяване:


- ако прекратяването е до 45 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на хотела)

- ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева

- ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

- ако прекратяването е до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Важно:

1.  За през първия ден е препоръчително е носене на суха храна.

2.  Препоръчително е носене на стабилни обувки /туристически или маратонки/, раница / по-пътеката има участаци където ръцете трябва да са свободни / връхна дреха за посещение на пещерите и пътеката. Температурата в пещерите е около 6 - 8 °С 

3.  При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

4.  Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания. Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

5.  Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при посещенията се заплащат актуалните към момента входни такси.

6.   Изискват се документ за самоличност при ползване на намаление.

7.   Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

8.   Цената на екскурзията може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата и хотелското настаняване .

      

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка 

за приятно прекарване!

   

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

  

 За информация, справки и записване в офисите :

 

 

             гр. Трявна                                                                              гр. Габрово

             ул. Стара планина 2а / Автогара /                                  ул. Брянска 3 / кръговото на консултативна /

             GSM 0878 418 007                                                                       GSM 0897 915 602

 

Facebook: Алекс Турс     http://aleks-tours.com/     http://aleks.tryavna.biz/

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай