Каньонът на Водопадите

3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: лв.
Каменна сватба, Дяволски мост, Каньонът на водоподите, Родопски кристал, Златоград

Програма, цени и условия

 

 

 

Каменна сватба, Дяволски мост,

 

Каньонът на

 

 

водопадите, 

 

 

Родопски кристал, Златоград

 

 

Дата на тръгване:                                                   19.09.2020 г.

 

              3 дни / 2 нощувки

 

                Цена :  178  лева на човек 

 

 

Маршрут:    Трявна – Габрово – Кърджали – Ардино –  Средногорци  - Смолян - Мадан -   

                    Златоград - Габрово - Трявна

 

 

Тръгване:                   гр. ТРЯВНА   от Автогара   в    06.30 ч.,  

                                     гр. ГАБРОВО  от  Проектанска  в    07.10 ч.

 

 

         І ден ( събота ) Отпътуване към град Кърджали и посещение на Каменна сватба край село Зимзелен.

           Природната забележителност Вкаменената сватба (Каменна сватба) се намира на около 4 км източно от град Кърджали, край село Зимзелен. Наред с намиращите се край село Бели пласт Каменни гъби, тя е едно от най-интересните скални образувания от т.нар.  Кърджалийски пирамиди, разположени по ридовете Каяджик и Чуката в Източните Родопи. Скалните образувания достигат височина до 10 м и са разположени на площ от 50 дка. Според научните хипотези Каменната сватба е започнала формирането си преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалите риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различните минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси.
Името на феномена идва от факта, че скалните образувания приличат на хора, събрани на едно място.

          Нашето пътуване ще продължи към гр. Ардино и посещение на Дяволския мост. Казват,  че от Дяволския мост може да видиш лика на Сатаната, ако погледнеш към водите на река Арда между 11.00 и 12.00 часа на обед, когато мостът и отражението му образуват окръжност. Освен това според някои в един от камъните му личи отпечатък от стъпката на Дявола!

           В Кържалийска област има много въжени мостове и пътувайки към село Триград ще спрем на един такъв мост. Ще си припомним за хубавите спомени от детството при люлеенето на моста и ще си направим едни прекрасни снимки на Водната каскада Горна Арда.

           Настаняване в хотел в село Средногорци.  Свободно време.  Може да ползвате SPA  услугите на хотела: басейн, джакузи, сауна, вътрешени и външен фитнес, масажи  ( по-заявка ). За доброто ни настроение ще организираме "Родопска вечер". Вечеря на блок маса.  Нощувка.

 

ІІ ден ( неделя )  Закуска.  Отпътуване с автобуса към град Смолян за нашето вълнуващо преживяване – покоряване на Каньонът на водопадите.

Екопътеката Каньона на Водопадите се намира в китна местност в резерват Сосковчето и се вие покрай река Герзовица, а водопадите, които могат да се видят по нея са невероятно много. Оттам идва и името на пътеката. По - внушителни по своя размер са около пет. Един от водопадите по реката – водопад Орфей – е един от най-високите в Родопите, височината му е около 68 метра. Името му идва от начина, по който водата пада по скалата и образува тънки бели струйки, наподобяващи струните на арфата на Орфей. Сърцето е друг интересен водопад по пътеката, защото водите му се спускат на две струи, образуващи очертанието на сърце. По-малките, но също така красиви водопади, които ще видите по време на разходката по екопътеката, са Камен улей, Казаните, Ропката и Каскадите. Ще се качим до панорамната площадка Ропката с прекрасен изглед към град Смолян.

Спиращата дъха гледка на спускащите се водни талази ще накара всеки да потръпне от вълнение и да се почуства малък пред силата на природата.

           Придвижване до хотела. Свободно време.  Може да ползвате SPA  услугите на хотела: басейн, джакузи, сауна, вътрешени и външен фитнес, масажи  ( по-заявка ). За доброто ни настроение сме поканили DJ. Вечеря на блок маса.  Нощувка.

 

ІІІ ден ( понеделник  )  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към град Мадан, за да се запознем с Родопския кристал.

Миньорския град Мадан привлича български и чуждестранни туристи с богата си колекция от чудни кристални форми в своята Кристална зала. Близо 600 експоната, извадени при добив на оловно-цинкови руди, впечетляват с уникалните си форми и отблясъци. Най-големия кристал е с размери 80 на 60 сантиметра. Кристалната зала е създадена през 1984 г. и е член на Международната асоциация на минероложките музей.

           След като сме се запознали с кристалите, ще се отправим към Златоград. Самото градче е малко, но много приятно и добре уредено. В Стария град ще се върнем столетия назад. Не е голям, но е магически! Има всевъзможни дюкянчета. Можете да си вземете родопски терлички, да ви ушият цървули по ваш размер, да се потопите в света на ювелирите и сарачите, да разкриете тайните на тъкачите. Пийте въртено кафе на пясък. Като застанете с лице към кафенето – тръгнете по дясната улица. След десетина метра от ляво има красива църква – св. Георги Победоносец, със запазено взаимно училище.   Продължете на горе към квартал Гребенци, само направо и ще стигнете до първата църква, построена в Родопите. Успение Богородично е построена през 1834 г. Местните се възползвали от разрешението на султана да имат храм, стига да не се вижда от портите. Затова църквата е вкопана в земята. В двора има килийно училище – надникнете и вижте какви са били ученическите тетрадки – от пясък! Разходете се пеша по главната улица от Стария град до площада. В центъра, на площада,  се извисява паметника на Дельо Хайдутин. За обяд може да се насладите и на родопските гозби: пататник, клин, лозови сърмички, телешко и др. 

         Отпътуване за гр.Трявна – около 14.00 часа. Пристигане - ориентировъчно в 20,00 часа.

 

Цената включва:

 

- транспорт с лицензиран туристически автобус,

- туристическа застраховка,

- туристически данък,

- 2 нощувки в комплекс " Извора"

- 2 закуски

- 2 вечери на блок маса :    * " Родопска вечер " с кабагайда и певица;    *  DJ

- SPA - ползване на басейн с температура на водата 27 °С, джакузи 4 местно с температура на водата 36°С ( със заявка ), сауна, вътрешен и външен фитнес.

- всички пътни такси и паркинги,

- представител на фирмата организатор,

 

 

 Цената не включва:

 

-  разходи от личен характер,

-  входни такси за туристически обекти в Златоград:

зала Родопски кристал /възр.– 2,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 1,00 лв. /;    

*  Археолого-етнографски музей:

        /възрастни– 3,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 2,00 лв. , хора с ТЕЛК - безплатно/;   

*  музей Дельо войвода  

         /възрастни– 3,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 2,00 лв. , хора с ТЕЛК - безплатно/;      

-  ползване на седалка  /предно място от № 5 до № 12 – 6 лв. /

 

 

                  Всеки турист може да избере, кои от обектите желае да посети. Обекти за който не са опоменати входни такси са със свободен достъп към момента.

 

 

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ :

 

Внася се авансово 60 лв при записване, доплащане до пълната сума - до  20 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването е в стаи по двама със санитарен възел и два апартамента за по четирма човека с две отделни стаи и един санитарен възел.

Цена за дете до 12 год. настанено с двама плащащи в стая  – минус 10,00 лв.   

Посочената цена е за пътуващи минимум 30 човека. При пътуващи от 29 до 20 човека, цената се завишава с 15 лв. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: пет дни преди датата на отпътуване.

 

Такса  прекратяване:


- ако прекратяването е до 45 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на хотела)

- ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева

- ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

- ако прекратяването е до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Важно:

 

1. За през първия ден е препоръчително е носене на суха храна.

2. Препоръчително е носене на стабилни обувки /туристически или маратонки/, раница , връхна дреха за посещение на пътеката, вода и лека храна.

3. При мъгла или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

4. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания. Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

5. Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при посещенията се заплащат актуалните към момента входни такси.

6.  Изискват се документ за самоличност при ползване на намаление.

7. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

8. Цената на екскурзията може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата и хотелското настаняване .

      

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка 

за приятно прекарване!

   

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

 

    За информация, справки и записване в офисите :

 

        гр. Трявна                                                                                        гр. Габрово

        ул. Стара планина 2а  /Автогара/                                                    ул. Брянска 3 /кръговото на консултативна/

        GSM 0878 418 007                                                                                   GSM 0897 915 602

 

Facebook: Алекс Турс     http://aleks-tours.com/     http://aleks.tryavna.biz/

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай