ЗЛАТОГРАДСКО ЧЕВЕРМЕ в РОДОПИТЕ

10.05.2024
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: 280 лв.
Златаградско чеверме - гр. Златогад, Дяволски мост, Орлови скали, Каменни гъби, Перперикон

Програма, цени и условия

 

ЗЛАТОГРАДСКО

 

ЧЕВЕРМЕ

 

в РОДОПИТЕ

 

 

 Златоградско чеверме –

гр. Златоград, Каменни гъби,

ПЕРПЕРИКОН,Каскада горна Арда,

ДЯВОЛСКИ МОСТ, Орлови скали

 

 

Дата на тръгване:                                                         10.05.2024 г.

 

              3 дни / 2 нощувки със закуски и вечери

 

 

                Цена :                                                280  лева на човек 

 

 

Маршрут:   Трявна – Габрово – Бели пласт - Средногорци –  Златоград –Ардино – Габрово – Трявна

 

 

Тръгване:                гр. ТРЯВНА   от Автогара   в    05.00 ч.,  

                                      гр. ГАБРОВО  от  Проектантска  в    05.30 ч.

 

І ден ( петък 10.05.2024 г. ) Отпътуване към Родопа планина. Насочваме се към село Бели пласт, където ще се насладим на произведението на природата – Каменните гъби.

Според научните хипотези  формирането на фигурите е започнало преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалните риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии са оформили  днешните им форми. Различните минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси. Продължаваме към тайствения свещен град Перперикон. Там ще ни чака местният екскурзовод-археолог слънчевата Весела, която цветно ще ни разкаже и ще ни потопи в атмосферата на мистичните скални феномени.

В Кържалийска област има много въжени мостове и пътувайки към село Средногорци ще спрем на един такъв мост. Ще си припомним за хубавите спомени от детството при люлеенето на моста и ще си направим едни прекрасни снимки на Водната каскада Горна Арда. Настаняване в хотелски комплекс Извора. Хотелът разполага със  SPA  - работещи съоръжения според сезона и стриктно спазва изискванията на РЗИ за безопастност. Част от услугите са платени. Басейн с температура на водата 27 °С, 4 местно джакузи - с температура на водата 36°С ( със заявка ), сауна, вътрешен и външен фитнес, тенис корт, масажи по заявка, детски кът за най-малките. За любителите на риболова, може да се насладят на своето хоби точно пред хотела ( такъмите са лични ). Очаква ни РОДОПСКА ВЕЧЕР - вечеря с приготвено в ресторанта на хотела чеверме. Родопска  каба гайда и певица ще ни потопят в романтиката и красотата на родопската душа. Нощувка.

ІІ ден ( събота 11.05.2024 г. Закуска.  Отпътуваме рано сутринта към град Златоград за нашето вълнуващо преживяване ЗЛАТОГРАДСКО ЧЕВЕРМЕ.

За пореден път  градът на Делю хайдутин отново ще посрещне гости и приятели на празника . Божествен аромат и песен на гайди ще изпълнят Златоград. Майстори на чевермето ще сътворят истинско кулинарно изкушение като завъртят над 200 хайдушки чевермета. Целта на събитието е да се популяризира родопският фолклор – гайдите, традиционните носии, музиката и неповторимите гозби. Да се потопите в автентичната атмосфера ще допринесе и всеки един от готвачите, чието облекло задължително трябва да е традиционна носия. С годините повечето гости вече се обличат и те в носии, с което допринасят за запазване на българския дух.

Гайдите ще повдигнат празничното настроение, а планината, с новата си премяна, ще зарадва окото. Придвижване до хотела. Свободно време. За доброто ни настроение сме поканили DJ за вечерта. Вечеря. Нощувка.

ІІІ ден ( неделя 12.0.2024 г. )  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с автобуса към Ардино. На 10 км. от гр. Ардино се намира Дяволският мост, който ще посетим. Казват,  че от Дяволския мост може да видиш лика на Сатаната, ако погледнеш към водите на река Арда между 11.00 и 12.00 часа на обед, когато мостът и отражението му образуват окръжност. Освен това според някои в един от камъните му личи отпечатък от стъпката на Дявола!

В местността Орлови скали са разположени група изявени вулканични скали. Местоположението им е върху силно наклонен планински терен с надморска височина около 760 m. Склонът, на който са разположени, е със западно изложение. Височината на скалите достига до 25 m от околния терен. На недостъпни места в скалите са изсечени трапецовидни ниши, от които сега са запазени 97. Броят на нишите е бил 100, но понастоящем 3 броя са разрушени.

Отпътуване за гр.Трявна и пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 

- транспорт с лицензиран туристически микробус, за да може да се посетят  

  обектите в община Ардино,

- туристическа застраховка,

- туристически данък,

- беседи,

- 2 нощувки в хотел 3*,

- 2 закуски,

- 10.05.2024 г. - "Родопска вечер " с кабагайда и певица вкючваща също вечеря салата, чеверме + дроб сарма и торта,

- 11.05.2024 г. - DJ за доброто настроение на вечерта и вечеря - включваща: салата, телешки кюфтенца с Грейви сос и картофено пюре, крем произвоство на ШЕФ готвач на отела.

- SPA - работещи съоръжения според сезона и изискванията на РЗИ за безопастност:  басейн с температура на водата около 27 °С, джакузи 4 местно с температура на водата около 36°С ( със заявка ), сауна, вътрешен и външен фитнес

- всички пътни такси и паркинги,

- представител на фирмата организатор.

 

 

 Цената не включва:

 

-  разходи от личен характер,

-  входни такси за туристически обекти ( възможно е да настъпят промени към входните такси от съответните общини, цените са към м. януари 2024 г.):

*  Археологически комплекс "Перперикон"

        /възрастни– 7,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 2,0 лв. , хора с ТЕЛК - безплатно/; 

  *  Археолого-етнографски музей гр. Златоград:

        /възрастни– 5,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 3,0 лв. , хора с ТЕЛК - безплатно/;   

  *  музей Дельо войвода гр. Златоград  

         /възрастни– 5,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери  - 3,0 лв. , хора с ТЕЛК - безплатно/;     

  *  Дяволски мост:  / възр. и пенс. – 5,00 лв.; учен., студенти и хора с ТЕЛК - 3,00 лв. /;

  *   Орлови скали: / възр. и пенс. – 5,00 лв.; учен., студенти и хора с ТЕЛК - 3,00 лв. /;

                  Всеки турист може да избере, кои от обектите желае да посети. Обекти, за който не са упоменати входни такси са със свободен достъп към момента.

 

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ :

       Внася се авансово 100 лв при записване, доплащане до пълната сума до 20.04.2024 г.

       Настаняването е в стаи по двама със санитарен възел и два апартамента за по четири човека с две отделни стаи и един санитарен възел.

       Цена за дете до 12 год. настанено с двама плащащи в стая  – минус 15,00 лв.   

        Посочената цена е за пътуващи минимум 30 човека. При пътуващи от 29 до 20 човека, цената се завишава с 30 лв. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: пет дни преди датата на отпътуване.

 

Такса  прекратяване:

 

     - ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на хотела)

     - ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева

     - ако прекратяването е до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

     - ако прекратяването е до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Важно:

 

* Настаняването в автобуса или буса е по датата на записването.

* Препоръчително е носене на стабилни и удобни обувки

* При мъгла, или влошаване на метеорологичните условия водачът има право еднолично да промени програмата, от съображения за сигурност за участниците.

* Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при посещенията се заплащат актуалните към момента входни такси.

* Изискват се документ за самоличност и ТЕЛК при ползване на намаление.

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

* Цената на екскурзията може да се промени, при драстично увеличение на цената на горивата и хотелското настаняване .

*  Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

         

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка

за приятно прекарване!

Сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД "EUROINS" АД бул."Христофор Колумб" № 43

 

    За информация, справки и записване в офисите :

                                          гр. Трявна,   ул. Стара планина 2а   /Автогара /                                                                                                                         гр. Габрово,   ул. Брянска 34 /кръговото на консултативна поликлиника/

GSM 0878 418 007,   GSM 0897 915 602,   GSM 0893 817 745

Facebook: Алекс Турс ( туристическа агенция )             http://aleks-tours.com/

 

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай