ФЕСТИВАЛ на ЛАЛЕТАТА

4 дни 2 нощувки
Транспорт: автобус
Цена: лв.

Програма, цени и условия

 

 

Фестивала       на          лалетата

ИСТАНБУЛ

 

Датa на тръгване:

 

31.03.2022 г.; 07.04.2022 г.; 14.04.2022 г.;

 

4 дни / 2 нощувки

 

         Цена :  188  лева на човек 

 

         

Маршрут: Трявна – Габрово – Казанлък – Стара Загора – Истанбул и обр.

 

 Тръгване  19.15 ч.   от Автогара  гр. ТРЯВНА,

         20.00 ч.    от спирка Проектанска  гр. ГАБРОВО,

        21.30 ч.   от паркинг зад Универмаг  гр. КАЗАНЛЪК,

    - 22.00 ч.   от спирката на втора аптека  гр. СТАРА ЗАГОРА.

 

І Ден -/ четвъртък срещу петък / - Нощен преход към Истамбул.
ІІ Ден –/ петък / Пристигане около 07:00 ч. в Истанбул-Единствения в света град, разположен на два континента, разделящ Европа и Азия, обединяващ Черно и Мраморно море.Кратка почивка и сутрешно кафе в лоби бара на хотела.
В 8:30 ч. започва Обзорна автобусна обиколка на ИстанбулДва континентас местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай дворецаТоп Капъ”, базиликатаСв.София”, Египетския пазар, кулатаГалата”, дворецътДолмабахче”, преминаване над заливаЗлатния роги по висящия мост над Босфора - навлизане в азиатската част на Истанбул, фото - пауза на хълма Йеди Тепе, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на:площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/ и Синята джамия. Посещение на българската църкваСв. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук.
В 14:00 ч. Настаняване в хотел 3/4*. Свободно време или програма по желание:
В 15:00 ч. Посещение на небостъргачаСАПФИР” - най-високата жилищна сграда в Европа. Тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация Sky RIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците /свободно време 1 час/.
В 15:00 ч. Посещение на двореца Долмабахче сарай в Истанбул (Долмабахче означавазапълнена градинаи се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.).
Забележка : Двете програми,обявени за 15:00 ч.,ще се проведат при минимум записани 15 туриста.
В 19:00 ч. Посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Ако искате да се почувствате, като в Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. /свободно време 2 часа,с възможност за вечеря в различните ресторанти около басейна/.Връщане в хотела. Нощувка.


ІІІ Ден – (събота) - Закуска.
В 8:30 ч. Панорамна разходка с кораб по Босфора. Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския святсинагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. БОНУС: Посещение на Египетския Пазар.
В 13:30 ч. Посещение на парка ЕМИРГАНФЕСТИВАЛА на ЛАЛЕТАТА./Бонус за всички,записани за Панорамна разходка с кораб по Босфора/. Другите туристи,желаещи да посетят парка,доплащат 7 евро,като отпътуват с групата в 8:30 часа,и до 13:30 часа имат свободно време,или сами се придвижват до Египетския пазар,и в 13:30 се присъединяват към групата.

В 20:00 ч. Турска вечер в известното атракционно заведение ГАР МЮЗИК ХОЛ,с вариететна и фолклорна програма ,и богата вечеря с алкохолни и безалкохолни напитки. /


IV Ден – (неделя) – Закуска.В 09:00 отпътуване от хотела с багажа
- Посещение на МОЛ Форум Истанбул, в който се намира АКВАРИУМ – Sea Life /ТЮРКУАЗОО/ – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама.
- Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA.За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи, ако дойдете с нас. Новият Outlet Via Port Venecia, Ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката все едно сте в красивата италианска перла/свободно време 2 часа/.
В 14:30 ч. - Отпътуване за България. Две междинни спирки по пътя,с възможност за последни покупки.Отпътуване за Казанлък. Пристигане късно вечерта.

ТУРОПЕРАТОРА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРОМЕНЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА!!!
Цена за дете от 2г. до 11,99 г. настанено с двама възрастни в стая- 122 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая- 60 лв.в 3*хотел и 90 лв в 4*хотел.
Цената включва:
Транспорт с автобус,лицензиран за международни превози
Митнически и магистрални такси,паркинзи,пътни такси в Истанбул.
•2 нощувки, 2 закуски в хотел 3/4* в централната част на града
Медицинска застраховка с асистънс,за лицата до 63 г.
Представител на фирмата по време на пътуването
Изготвяне на ХЕС декларация за времето на целия престой в Турция
БОНУС: Посещение на Парка Емирган - Валиден за всички, които са записани за разходка с кораб по Босфора./за всички други цената е 7 евро
БОНУС: Посещение на Египетския пазар - Валиден за всички, които са записани за разходка с кораб по Босфора.
БОНУС: Посещение на Търговски центърФоруми "Тюркуазо" (без входната такса за аквариума)
БОНУС: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA
Цената не включва:
Панорамна обиколка с автобус и лицензиран екскурзовод, на европейската и азиатската част на Истанбул („Хиподрума”, „Синята джамия”, „Света София”, „Свети Стефан”, хълмаЕдитепе”, преминаване по моста над Босфора) – 15 евро
Разходка с кораб по Босфора - 20 евро (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб)
Входна такса за гигантския аквариум "Тюркуазо" - 11 евро за възрастни и 6 евро за деца до 18 г.
Програма "Долмабахче сарай" – 30 евро /включва транспорт с автобус, паркинг и лицензиран екскурзовод, входна такса
Турска вечер в известното атракционно заведение ГАР МЮЗИК ХОЛ - 32 евро
Посещение на Небостъргача Сапфир с билет за изкачване с високо скоростен асансьор до панорамната площадка на небостъргача и билет за виртуална разходка кино 4 D– 23 евро.
Вечерна автобусна разходка до Азиятската част на Истанбул,с посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17 евро
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 30 човека.Цената на основния пакет и бонусите по програмата,са за туристи,капарирали своето място до 30.11.2020 г.,и записали минимум два допълнителни тура.Тези,които не са записали нито един,тур,доплащат 10 евро към основния пакет.
Необходими документи: валиден международен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена декларация /оригинал и копие/Валута: турски лири, евро, долари, лева.
Начин на плащане: 50 лв при записване, доплащане - до 15 дни преди датата на отпътуване,заедно с избраните допълнителни турове /в брой в офиса,или по банков път/
Посочената цена е за пътуващи над 35 човека.Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой: пет дни преди датата на отпътуване.Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Турция.Стаите в хотела са двойни , всяка със санитарен възел, телевизор, климатик. Цената на екскурзията и допълнителните турове може да се промени,при драстично увеличение на цената на горивата,или при промяна от Турския ни партньор-МИР ТУР.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Турция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните ни партньори.

Доплащане за мед.застраховка за лица от 64 до 70 години - 4 лева.
Доплащане за мед.застраховка за лица над 71 години - 7 лева.

 

       

        Фирмата предварително се извинява за някои непредвидени и независещи

от нея закъснения при обработването на автобуса и пътниците по държавните граници.

 

   

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗД ЕВРОИНС АД

със застрахователна полица № 03700100003290

 

    За информация, справки и записване в офисите :

 

 

гр. Трявна , ул. "Стара планина" № 2а / автогара /  GSM 0878 418 007                                                                                         гр. Габрово, ул. "Брянска" № 34 /кръговото на Консултативна п-ка / GSM 0897 915 602

 

     Facebook: Алекс Турс         http://aleks-tours.com/           

Екскурзии

Нашите предложения за вас!

България

България

България

Разгледай

Турция

Турция

Турция

Разгледай

Европа

Европа

Европа

Разгледай

Екзотични

Екзотични

Екзотични

Разгледай